Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Részeges szelet diétás változatban

B-Eat Yourself - www.dietas-webshop.hu
2018. 12. 11. 09:12:13
Részeges szelet diétás változatban Részeges szelet újragondolva, szénhidrátszegény, glutén-,cukor-,laktóz-,tojásmentesen:

Hozzávalók:
A piskótához:

200 g Szafi free karobos muffin és piskóta lisztkeverék
130 g víz
10 g citromlé
1 db banán
6 g édesítőszer
1 kk rumaroma
1 ek.fahéj

Az első krém réteghez: 
1 csomag Haas glutén-,laktózmentes vaníiliás pudingpor
1 kk. rumaroma
0,5 dl mogyorótej
édesítőszer igény szerint

A második krém réteghez:
100 ml kókusztejszín
100 ml mogyorótej
1 kk. rumaroma
édesítőszer ízlés szerint
ízlés szerinti gránátalma mag (elhagyható,de nagyon finom ízt ad neki)
7 g zselatin 

A tetejére: 
100 ml kókusztejszín habbá verve

Elkészítés: 
A piskóta hozzávalóit egy tálban botmixerrel összedolgozzuk.
Sütőpapírral kibélelünk egy kb 20 cm átmérőjű tortaformát, majd bele töltjük a tésztát. 
180 fokon alsó felső programon tűpróbáig sütjük. 

Közben a krémeket is összeállítjuk. Felteszünk forrni 400 ml mogyorótejet.A pudingot édesítőszerrel és a rumaromával  a maradék 100 ml tejben csomómentesre keverjük, majd a forrásban lévő tejhez adva kevergetés mellett megvárjuk míg besűrűsödik. 
A tűzről félre húzva egy frissen tartó fóliát helyezünk közvetlen a puding rétegre, hogy elkerüljük a hártyásodást.
A másik krém a következőképpen áll össze: ízlésünknek megfelelő mennyiségű gránátalma magot helyezünk egy edénybe (nálam ez egy egész gránátalma magjait jelentette), majd édesítőszerrel,rumaromával, kókusztejszínnel és mogyorótejjel felfőzzük. Végül alaposan elkeverjük benne a hozzáadott zselatint és félre tesszük hűlni.

A piskótánk ahogy elkészült rácson kihűtjük, majd félbevágjuk. 
Vissza töltjük a tortaformába és a tetejére öntjük a vaníliás krém egyik felét, majd egy kevés idő alatt a hűtőben megdermesztjük.
Aztán ráöntjük a gránátalmás-zselatinos krémünk egyik felét, egy kevés időre mélyhűtőbe helyezzük, ezután rá kerül az utolsó vaníliás illetve gránátalmás-zselatinos réteg, ahol két réteg között a süteményünk úgyszintén egy kevés időre dermedésig a mélyhűtőbe kerül. 
Végül a tetejére helyezzük a piskóta másik felét, majd jól felvert kókusztejszínnel (hideg legyen akkor lesz szép habos) simítjuk el tetejét egyenletesre. 
Tetszés szerint díszíthetjük, én ezt cukrozatlan kakaóporral, matcha porral illetve kókuszreszelékkel és gránátalma magokkal tettem meg. 


 


 

Keresés