10+1 dolog az útifűmaghéjról
10+1 dolog, amit biztosan Te sem tudtál az útifűmaghéjról
1.A rengeteg pozitív hatással rendelkező útifűmag - más néven: indiai bolhafű - Nyugat-Ázsiában és Indiában őshonos egynyári növény, melynek a magját és a magburkát leggyakrabban gyógyászati célokra használják.
2. Az útifű maghéj egy rostanyag, ami vízben oldódik és nyálkás gélt képez.
3. Kúraszerű fogyasztása jelentős mértékben hozzájárul az emésztési folyamatok gyorsításához és csökkenti az éhségérzetet. 85 százalékos rosttartalma révén kipucolja a beleket, közreműködésével helyreáll a bélflóra, így az immunrendszer egésze erősödik.
4. Az útifű maghéj csökkenti a vércukor-, triglicerid- és a koleszterinszintet is.
5. A vény nélkül kapható hashajtókban és rost kiegészítőkben is megtaláljuk az útifű maghéjat, sokuk esetében ez a kiegészítő a fő összetevő.
6. A gyomrod kiürülését késlelteti, emiatt kevesebbet fogsz enni ; illetve nagyon sok folyadékot vesz fel, a folyadék hatására megduzzad, ezzel telítettségérzetet kelt.
7. Az útifű maghéjat természetes állapotában is fel lehet használni, de szárítva, aprítva vagy porítva könnyebb fogyasztani.
8. Alkalmas levesek, főzelékek sűrítésére ,nyers torták készítéséhez, ch csökkentett péksütemények, kenyerek sütéséhez.
9. A gluténmentes sütést is elősegíti, mivel itt is képesek összetapadni a szemek, ezért segít abban, hogy a kenyér vagy tészta kevésbé porhanyós legyen, ami általában komoly baj a gluténmentes lisztek esetében.
10. Alacsony kalóriatartalma miatt igazi csodaszer diétázók számára:
tápanyagtartalom (100 g-ban):Energia: 18 kcal , fehérje: 1,4 g , szénhidrátok: 2,5 g , cukrok: 0 g, keményítő: 4,0 g , összes zsír: 0,2 g , élelmi rostok: 87,8g
10 +1. Ha nem mersz belevágni a zselatinos sütikbe és krémekbe, akkor itt a Te mentsvárad. Ha híg lett a krém vagy a zselatinos süti, akkor ezzel a csodaszerrel egyszerűen kiküszöbölheted a hibát. Nagy szeretettel ajánlom Neked is kipróbálásra .