Zserbó diétásan
Házi málnalekváros - diós mandulás zserbó (glutén-,cukor-,tej-,tojásmentes szénhidrátszegény)
Hozzávalók:
A tésztához:
250 g expressz lisztkeverék
200 g szoba hőmérsékletű víz
15 dkg édesítőszer
1 g só
20 g citromlé
120 g kókusztejszín
A töltelékhez:
120 g szeletelt mandula
120 g dió
80 ml kókusztejszín
édesítőszer ízlés szerint
120 g házi vagy bolti hozzáadott cukormentes málna lekvár
A leöntéshez:
fél tábla 80%-os cukormentes étcsoki
5 g kókuszolaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három egyelő részre osztjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket: a diót a mandulával, az ízlés szerinti édesítőszerrel, valamint a kókusztejszínnel összeturmixoljuk.
A tészta első lapját kinyújtjuk, majd egy tapadás mentes tepsibe helyezzük. Eloszlatjuk rajta a lekvár felét, majd a diós tölteléket, és ráhelyezzük az újabb kinyújtott lapot.
Erre ismét lekvár ( egy ek.maradjon belőle), illetve a diós töltelék másik fele.
Zárjuk a rétegeket az utolsó tészta lappal, majd az egy evőkanálnyi megmaradt lekvárral a tetejét lekenjük, villával megszurkáljuk.
A már 200 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
Rácson kihűtjük. Közben vízgőz felett felolvasztjuk a kókuszolajjal bekevert étcsokit, majd ezzel megöntjük a süteményünket, szeletelt mandulával leszórjuk.
A felesleget hagyjuk lecsepegni, majd egy pár órára hűtőbe helyezzük, hogy megdermedjen a csoki.
miután ez megtörtént már szeletelhető is.