Pogácsa diétásan
Hozzávalók (30 db mini pogácsához):
90 g túró ( érzékenyeknek túró helyettesítő)
30 g pesto
negyed zacskó spenót (2-3 maroknyi)
1 gerezd fokhagyma
1 mini vöröshagyma
60 g Szafi reform szökkentett szénhidrát tartalmú liszt
2 ek.lenmagliszt
1 tojás
90 g víz
só,bors ízlés szerint
1/2 kk.almaecet
35 g reszelt füstölt sajt ( érzékenyeknek növényi sajt)
Kenéshez/szóráshoz:
kókuszolaj
lenmag
reszelt sajt
Elkészítés:
A spenótot megmossuk a hagymákat összevágjuk, a már felhevített serpenyőben a pesto hozzáadásával összeforgatjuk, sózzuk-borsozzuk, úgy 5-10 percig pároljuk.
A többi alapanyagot összekeverjük egy tálban, majd a spenótos tofut is hozzáadva összegyúrjuk. 10 percet pihentetjük
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztánkat kinyújtjuk, majd szaggató segítségével (én feles poharat használtam, hogy ilyen pici legyen) kiszaggatjuk a kis pogácsáink.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, majd a kókuszolajjal megkent pogácsák tetejére lenmagot, illetve reszelt sajtot szórunk.
35 perc alatt készre sütjük.